Aardappel ovenschotel

Geniet van deze lekkere en kleurrijke ovenschotel. Ik heb hiervoor een kruimige aardappel gebruikt, dat doe ik liever dan voorgekookte aardappelschijfjes uit de supermarkt. De structuur van die voorgekookte aardappelschijfjes vind ik vaak te kunstmatig. 


Ingredi├źnten:

  • 500 gr aardappelen, 
  • 150 gr kleine tomaatjes, 
  • 1 grote ui,
  • 1 rode paprika, 
  • 5 eieren, 
  • bosje verse peterselie, 
  • zout en peper.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 gr.

Snij de paprika in reepjes, de tomaatjes halveren, de ui in halve ringen en de aardappels in plakken van 1 cm. Hak ook nog even de peterselie klein.

Klop in een apart bakje de eieren los met zout en peper.

Kook de aardappelschijfjes gaar.

Bak de paprika en de ui in de wok met wat olie, op niet al te hoog vuur.

Voeg na een paar minuutjes de tomaat erbij. Breng op smaak met wat zout en peper en roerbak nog even.

Vet de ovenschaal in en doe als eerste de gare aardappelschijfjes erin. Strooi er nog wat zout en peper over.

Voeg dan het paprika/ui/tomatenmengsel toe. Strooi het kleingesneden peterselie eroverheen.

Als laatste het losgeklopte ei eroverheen.

Doe de schotel ongeveer 25 minuten in de oven

Eet smakelijk