Aardappel-spinazie-omelet

Ingredi├źnten:

  • 400 gr aardappelen, 

  • 200 gr verse spinazie 

  • 6 eieren, 

  • ger. kaas, 

  •  een paar cherrytomaatjes, 

  • zout, 

  • peper, 

  • olie.

Bereiding:

Aardappelen in dunne schijfjes snijden. Tomaatjes halveren.

Verwarm wat olie in een grote koekenpan en bak de schijfjes met wat zout en peper ongeveer 5 min.

Voeg dan alle spinazie toe en laat het met deksel op de pan slinken.

Klop de eieren los in een aparte kom met zout en peper. Voeg er ongeveer 100 gr geraspte kaas bij.

Wanneer de spinazie geslonken is voeg je een paar gehalveerde tomaatjes toe. Daar overheen verdeel je het eiermengsel. Je kunt er nog wat zout en peper over strooien voor de smaak.

Zet het vuur eronder niet te hoog, laat langzaam garen.

Tenslotte met behulp van een groot bord de omelet omkeren. Het bord plaats je omgekeerd op de omelet en draai de pan dan om, zodat de omelet op het bord komt met de aardappellaag boven. De omelet dan weer terug in de pan om de eierlaag nog even goed te bakken.

Eet smakelijk