Gebakken aubergine

Ingredi├źnten:

  • aubergine, 
  • bloem, 
  • ei, 
  • panko, 
  • zout, 
  • peper, 
  • cherrytomaatjes, 
  • geraspte kaas 

Bereiding:

Aubergine in dikke plakken snijden. Zet 3 borden neer, op het 1e bord doe je wat bloem, op het 2e losgeklopt ei en op het 3e bord panko. Dan wentel je zo'n plak eerst door de bloem, daarna door het losgeklopt ei en tenslotte door de panko. Strooi er dan wat zout en peper over.

Verwarm wat olie in een pan en bak de plakken ongeveer 7 minuten op een matig vuur. Dan strooi je er wat geraspte kaas over en versier je ze met een halve cherrytomaatje. Deksel op de pan en 1 minuutje zachtjes nog verwarmen om de kaas te laten smelten.

Lekker met gebakken aardappeltjes.

Ik heb de aardappelen klein gesneden en even gaar laten koken. Daarna afgegoten en in een kom gedaan met wat olie en zout en peper. Goed door elkaar geschud en daarna 20 minuten in de oven op 220 graden gebakken.

Eet smakelijk