Gnocchi met tomatensaus

Ingredi├źnten:

  • 1 tomaat, 
  • 2 sjalotjes, 
  • 1 lente ui, 
  • verse basilicum, 
  • 1 pakje gezeefde tomaat, 
  • geraspte kaas, 
  • 1 rode peper, 
  • zout, 
  • olijfolie, 
  • zout 

Bereidingswijze:

Gnocchi koken volgens de aanwijzingen op het pak. 

Ondertussen snipper je de sjalotjes en snij je de lente ui in ringetjes. De tomaat snij je in blokjes en de basilicum snij je in kleine stukjes. Verwijder van de peper eerst de zaadlijsten en snij hem dan in ringetjes.. 

Verwarm in een wok wat olijfolie en roerbak de sjalotjes en de peper een paar minuutjes. Voeg dan de lente ui en tomaat toe en roerbak totdat de tomaat zacht is. 

Daarna voeg je de gezeefde tomaat en de gnocchi toe. 

Goed verwarmen en tenslotte de kleingesneden basilicum toevoegen. Voeg zout naar smaak toe. 

Voor het opdienen eventueel wat geraspte kaas erover strooien.


Eet smakelijk