Hollands Bladerdeeghapje

Ingredi├źnten:

  • 2 eieren
  • 1/2 bosuitje (groene gedeelte)
  • 2 aardappelen
  • handje diepvriesdoperwten
  • 10 bladerdeegvellen
  • 1 el kerriepoeder
  • peper
  • zout

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 220 graden. 

Zet de eieren met koud water op en breng ze aan de kook, na 15 min afspoelen met koud water. 

Aardappelen in kleine blokjes van ongeveer 1 cm snijden. Het groene gedeelte van de bosui in ringetjes snijden. Verwarm dan wat olie in een koekenpan en bak daarin de aardappelblokjes en bosui met de kruiden. Zachtjes bakken totdat de aardappelblokjes gaar zijn. Voeg dan dan de diepvriesdoperwten erbij. Zachtjes verwarmen tot de doperwten ontdooit zijn. 

Het aardappelmengsel even laten afkoelen in een kom. Snij ondertussen de eieren in 10 plakjes. Vul de bladerdeegvellen met het aardappelmengsel met bovenop een plakje ei en vouw ze schuin dicht. 

Druk ze aan de zijkanten extra dicht met een vork. Bevochtig ze met water en plaats ze 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk