Mihoenpasteitjes

ingrediënten:

  • bladerdeeg, 
  • mihoen, ongeveer 100 gr.
  • een handje doperwten, 
  • 4 geraspte wortelen, 
  • 3 eieren, 
  • zout, 
  • peper, 
  • chilisaus, 1 á 2 el. 

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 220 graden.

Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat om te ontdooien. 

Bereid dan ondertussen de mihoen volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook ook even de doperwten, en zet 2 eieren op met gekookt water en kook ze ongeveer 8 minuten. Ondertussen kun je de wortelen raspen.

De 2 gekookte eieren snij je in plakjes en het derde ei klop je los in een kommetje.

In een andere kom meng je de mihoen, doperwten, geraspte wortel, chilisaus, zout en peper.

Het mengsel verdelen op de plakjes bladerdeeg en in elk pasteitje een plakje ei toevoegen. Vorm tenslotte de bladerdeegplakjes om tot pasteitjes en bestrijk ze met losgeklopt ei. Ongeveer 20 min in de oven.

Eet smakelijk