Nasi met kousenband

Ingrediënten: 

  • 150 gr gekookte rijst , 
  • ½ rode peper, 
  • 1 sjalotje, 
  • handje kousenband of dunne sperziebonen, 
  • 1 tl katoembar, 
  • 1 tl laos, 
  • 1 tl vegetarische bouillon, 
  • 1 uitgeperst teentje knoflook, 
  • 1 cm verse gember, 
  • 1 ei (losgeklopt), 
  • olijfolie, 
  • zout en peper.

Bereiding:

Snij het ½ rode peper in ringetjes, snipper het sjalotje, pers het teentje knoflook uit, snij de gember klein, en klop het ei los in een apart kommetje.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Kousenband/sperziebonen kort koken.


Doe alles, ook de rijst, in de wok met wat olijfolie (behalve het ei!). 

Meng de kruiden er goed door en blijf even goed roerbakken. 
Maak dan in het midden van de wok een kuiltje en bak van het losgeklopte ei roerei in dat kuiltje.
Meng dan alles goed door elkaar.

Eet smakelijk