Preistamppot met spekjes

Ingredienten: 

  • 2 grote prei, 
  • 5oo gr aardappelen, 
  • 50 gr boter, vegetarische spekjes, 
  • 1 el ketjap, 
  • 1 el kerriemassala
  • zout en peper

Bereiding:

Snij de prei in ringen en was het goed onder de kraan en laat het even uitlekken in een vergiet. Schil ondertussen de aardappelen en snij ze klein. Kook de prei en aardappelen gaar in 1 pan ongeveer 20 min. giet het af en voeg 50 gr boter toe. 

Plaats de pan op een klein vuur totdat de boter gesmolten is. 

Bak de spekjes ondertussen in een wok met wat boter totdat ze krokant zijn. Haal ze uit de wok en plaats ze op een bord. 

Voeg bij de aardappelen en prei 1 el ketjap, 1 el kerriemassala en wat zout en peper toe. Stamp het tot een grove puree. 

Doe de puree in de wok en voeg voorzichtig de spekjes toe en verwarm het nog even 5 min.

Eet smakelijk