Rijst met kastanjechampignons
Met rijst kun je alle kanten op. Wanneer je restjes groenten hebt liggen dan kun je dat makkelijk verwerken met rijst.
Zo is dit recept ook ontstaan.
Ingrediënten:
- 150 gr rijst
- 250 gr kastanjechampignons
- 1 lente ui
- stukje winterwortel
- 1 prei
- olie
- 1 tl koriander
- 1 tl kurkuma
- ½ tl komijnzaad
- 1 el ketjap manis
- ½ el ketjap asin
.jpg)
Bereiding:
Rijst koken volgens aanwijzingen op het pak.
Snij de prei in ringen en even goed wassen in een vergiet. Laat even uitlekken terwijl je de lente ui in ringetjes snijdt en het stukje winterwortel in kleine blokjes.
Zelf had ik voorgesneden kastanjechampignons, die hoefde ik dus niet te snijden!
Verwarm wat olie in een wok en bak
daarin de plakjes kastanjechampignons ongeveer 5 min. Dan voeg je de
prei toe en de wortelstukjes. Roerbak nog een paar minuutjes.
Tenslotte voeg je de rijst en de kruiden erbij. Alles goed door
elkaar mengen en nog een paar minuutjes roerbakken. Als laatste meng
je de lente ui er doorheen.
.jpg)
Eet smakelijk