Rijst met kastanjechampignons

Met rijst kun je alle kanten op. Wanneer je restjes groenten hebt liggen dan kun je dat makkelijk verwerken met rijst. 

Zo is dit recept ook ontstaan.

Ingrediënten:

  • 150 gr rijst
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 lente ui
  • stukje winterwortel
  • 1 prei
  • olie
  • 1 tl koriander
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl komijnzaad
  • 1 el ketjap manis
  • ½ el ketjap asin  

Bereiding:

Rijst koken volgens aanwijzingen op het pak.

Snij de prei in ringen en even goed wassen in een vergiet. Laat even uitlekken terwijl je de lente ui in ringetjes snijdt en het stukje winterwortel in kleine blokjes.

Zelf had ik voorgesneden kastanjechampignons, die hoefde ik dus niet te snijden!

Verwarm wat olie in een wok en bak daarin de plakjes kastanjechampignons ongeveer 5 min. Dan voeg je de prei toe en de wortelstukjes. Roerbak nog een paar minuutjes. Tenslotte voeg je de rijst en de kruiden erbij. Alles goed door elkaar mengen en nog een paar minuutjes roerbakken. Als laatste meng je de lente ui er doorheen.

Eet smakelijk